Kafka: Foran Loven -  hypertekstualiseret af Elias Ole Tetens Lund

Trans-fænomener

   

Trans-fænomener er (...) overgangsfænomener udenfor kategori. Jakob E. Feldt beskriver jødernes transition "fra en perverteret, kimærisk identitet uden for nationernes fællesskab i det moderne Europa fra ca. 1800 frem til deres overgang og inklusion i fællesskabet med zionismen og koloniseringen af Palæstina fra ca. 1900 og frem."  Feldt beskriver denne historie som transnational på flere niveauer. Han argumenterer for,  "kønnets betydning for de fleste trans-fænomener. Der er (...) forbindelse mellem køn, seksualitet, kategorier, perversioner og magt."  citat fra: Trans-nationalisme. Fra jødiske Luftmenschen til stolte zionister  af: Jakob Egholm Feldt

J.F.Willumsen: Det store Relief 1893 - 1928. Den danske billedkunstner J.F.Willumsen forestillede sig at mødet mellem de viljesbetonede og de  hensigtsløse drifter var grundlæggende for udviklingen i menneskelivet.

  Det store Relief viser hans ideer. Relieffets venstre side har jeg fotograferet med Willumsens skitse til den kvindeliggjorte mand i forgrunden. På relieffet er denne mand i kvindeklæder i færd med at berolige en aggressiv kvindeskikkelse, der er klædt i en krigerdragt.