Æblekage 
til  24 personer


En æblekage lavet af en dej med olie
er god i forbindelse med chanukkah
fordi olien symboliserer miraklet ved genindvielsen af templet.

Fyld:
1,5 kg æbler
6 spskf. sukker
2 tskf. stødt kanel.
1 øko-citron


Æblerne skrælles og skives i tynde halvmåner.
Citronen rives og presses.
Æbler og ingredienser blandes
og står og trækker.
Dej:
6 æg,
350 g sukker,
375 g. mel,
3 dl. olivenolie,
3 tskf. bagepulver,
2 tskf. vanilla.

 


Æg og sukker piskes/røres i en stor skål
til det er tykt og blegt.
Pisk olien i.
Mel, bagepulver og vanilla blandes og røres i.
Drys:
ca. 2 spsk. sukker.
Tag en bradepande (26 x 40 cm) og læg bagepapir i bunden. Hæld halvdelen af dejen i formen. Fordel halvdelen af æblerne på dejen. Dæk med resten af dejen. Læg resten af æblerne hen over dejen.
  Bages ved 180 grader midt i ovnen
ca. 60 minutter. 
Kagen skal være gyldenbrun og svampet.
æblekage.doc  

Birthe og Elias Lund