Vegetarelasagne

4 personer
1 time

Ingredienser
12 lasagneplader
125 g revet mozzarella
1 portion bechamelsauce
Spinatblanding
250 g helbladet spinat fra frost
200 g hytteost


Bolognese sauce

2 gulerødder
1 løg
250 g champignon
1/2 squash
500-600 g tomater
2 tsk citronsaft
1 lille dåse tomatpuré
1 terning grøntsagsbouillon
timian
laurbærblade
revet muskatnød
salt
Sådan gør du

 

Spinatblanding
Optø spinaten langsomt i en gryde
Overskydende væske presses fra spinaten.
Blandes med hytteost og lidt salt.

Bolognese sauce

Grøntsagerne hakkes fint og steges i smør eller olie
i den angivne rækkefølge under ingredienser.
Kom tomaterne i og tilsæt derefter citronsaft, tomatpuré,
grøntsagsbouillon, timian og revet muskatnød.
Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter
til det er en tyk sauce.

Lasagnen samles nu i et ovnfast fad lag på lag:

1: Béchamelsauce
2: Lasagneplader
3: Bolognese sauce
4: Mozzarella i mindre stykker

5: Lasagneplader
6: Spinat/hytteostblanding
7: Bechamelsauce

8: Lasagneplader
9: Bolognese sauce

10:Lasagneplader
11:Béchamelsauce
12: Mozzarella i mindre stykker


Lasagnen bages i ovnen ved 225 grader i cirka 30-40 minutter.
 

Noter
Forfatter Louise Dam
Opskriften er fra ”Grøn Gastronomi” af Paul Holt, 1981 (dog med lidt ændringer)