Purimkage

ingredienser:

3 æg
1 kop sukker
1 bæger yoghurt naturel
 

250 g. hvedemel
1/2 teskefuld salt

1 teskefuld natron

3 teskefulde bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker

250 gr plantemargarine
 

fyld:

nødder eller mandler
chokoladestykker

æbletern

cocktailbær eller rosiner
1 kop sukker

1 1/2 teskefuld kanel

 fremgangsmåde:
æggene slås ud i en skål og kontrolleres for urenheder.
sukker og æg piskes grundigt til en jævn æggesnaps.
Yoghurt´n røres i dejen

Hvedemel blandes med salt,
natron, bagepulver og vaniljesukker

Margarinen smeltes - ikke for varmt
og mel-blandingen røres i. Til slut røres æg-blandingen sammen med margarine-mel-blandingen til en samlet dej.


En kageform beklædes med bagepapir.
2/3 af dejen kommes i, hvorefter fyldet fordeles og
halvdelen af sukker/kanel strøs på.
Resten af dejen bruges til at dække fyldet.
Resten af sukker/kanel drysses oven på.

Bages ca. 35-40 min. ved 200 grader.

Derefter løsnes kagen straks af formen,
men den bliver i bagepapiret til den er afkølet.