Paté af kyllingelever

300 g kyllingelever fra fryseren skæres i grove stykker.

300 g kalvekød hakket 2 gange
2 æg

2 skiver franskbrød u. skorpe skære i tern og druknes i
1/2 dl rødvin
1 stort løg hakkes fint

1 stort fed hvidløg hakkes fint

2 tsk salt
1 tsk peber

Lidt laurbærblad pulver

Lidt basilikum

Lidt origanum

Lidt paprika

1 tsk madagasgar peber korn

1 tsk røde peberkorn

1/2 revet muskatnød

2 spsk cognac 1/2 dl portvin

1 dl hasselnødder varmes på panden og afskalles (rulles i en ren ble). Nødderne halveres.


 

Formen skylles i koldt vand
og smøres med olivenolie.

Fyld farsen i formen og læg laurbærblade på i sildemønster.

Sæt formen med låg på
i den forvarmede ovn ved 120°.

Bagetid 2 - 2 1/2 timer

Lad retten stå i ovnen,
til den er kold.

Stil den 2 dage i køleskab
før spisning.

Løg, hvidløg og brødkrumme blandes i kødet.

Æg tilsættes

Alle krydderier blandes i.

Det hele røres grundigt med køkkenmaskinen

Til sidst tilsættes kyllingeleveren og nødderne, og det røres forsigtigt sammen.