LEAS ISRAELSK OSTEKAGE  og   SVENSK OSTEKAGE

Leas opskrift:

Tærtedejen:
2 æggeblommer
1 glas mel
1 lille teske bagepulver

70 g. margarine eller blødt smør
½ glas sukker

Hæld mel og resten af ingredienserne i dejen.
Bland godt og sæt i en kageform.
Dejen skal være meget tynd.

Ostefyld:

500g hytteost, kvark eller fromage fraiche

2 æggeblommer

1/3 glas sukker

100 g. margarine eller fløde ( jeg bruger en lille bæger crème fraiche 18% - man kan også bruge piskefløde)

1 spiseske mel

2 teske vaniljesukker ( jeg bruger revet skræl af en ½ øko-citron – dette er også meget anvendt i ostekagen).

Bland det hele meget fint og jævnt. Fyld skal have fløde konsistens. Hæld ostefyld på tærtedejen og sæt i en forvarmet oven ved ca. 180 grader. bages i 35-45 minutter

Marengs:

Den laves af de 4 æggehvider pisket fast med 1/3 glas sukker.
Når dejen begynder at brune lidt, hæl marengs oven på.

Tag det ud af ovnen, når marengs er gylden/brune..

 


SVENSK OSTEKAGE

400 g hytteost naturel
4 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
2 æg
25 g smuttede hakkede mandler
1 spsk sukker
 
Alle ingredienser blandes sammen og kommes i et smurt ovnfast fad.
Bages midt i ovnen i ca. 45-60 min ved 175ºC.
 
Serveres lun eller kold med solbær- eller jordbærmarmelade.