LEAS ISRAELSK OSTEKAGE og SVENSK OSTEKAGE
Leas opskrift:Tærtedejen:
2 æggeblommer
1 glas mel
1 lille teske bagepulver70 g. margarine eller blødt smør
½ glas sukkerHæld mel og resten af ingredienserne i dejen.
Bland godt og sæt i en kageform.
Dejen skal være meget tynd.Ostefyld:
500g hytteost, kvark eller fromage fraiche
2 æggeblommer
1/3 glas sukker
100 g. margarine eller fløde ( jeg bruger en lille bæger crème fraiche 18% - man kan også bruge piskefløde)
1 spiseske mel
2 teske vaniljesukker ( jeg bruger revet skræl af en ½ øko-citron – dette er også meget anvendt i ostekagen).
Bland det hele meget fint og jævnt. Fyld skal have fløde konsistens. Hæld ostefyld på tærtedejen og sæt i en forvarmet oven ved ca. 180 grader. bages i 35-45 minutter
Marengs:
Den laves af de 4 æggehvider pisket fast med 1/3 glas sukker.
Når dejen begynder at brune lidt, hæl marengs oven på.Tag det ud af ovnen, når marengs er gylden/brune..
SVENSK OSTEKAGE
400 g hytteost naturel
4 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
2 æg
25 g smuttede hakkede mandler
1 spsk sukker
Alle ingredienser blandes sammen og kommes i et smurt ovnfast fad.
Bages midt i ovnen i ca. 45-60 min ved 175ºC.
Serveres lun eller kold med solbær- eller jordbærmarmelade.