Ingefærkager ca. 1958

500 g. mel
200 g. smør
500 g. sukker
2 æg
1 spiseskf. fløde
20 g. gær
1 teskf. natron
1 teskf. nelliker
1 spiseskf. ingefærpulver
3 "fingre" revet ingefær
3 spiseskf. hakkede, smuttede mandler

Melet blandes med natron, nelliker og ingefær.

Smørret skæres i tynde skiver og kommes i melet,
så er det let at nulre det sammen.
Mandlerne kommes i ( kan undværes).

Æg, fløde og gær røres sammen og kommes i dejen.
Det æltes sammen til en fast masse.

Tril dejen til kugler som små kastanjer, som sættes på pladen,
ca. 4-5 stk. på 4 rækker. Tryk dem flade med hånden.

Bages ved 2000  ca. 8-12 min.
De er lidt bløde lige når de tages ud, men størkner når de sættes på en rist til afkøling.

God fornøjelse,
Birthe & Elias