Homen-tashen, "hummertasker" eller Hamans ører
Ingredienser fremgangsmåde 350 g mel
150 g vegetabilsk magarineMargarinen hakkes og smuldres i melet. 1 dl lunkent vand
50 g gærGæret smuldres i vandet
tilsæt en ½ tsk. sukker
Lad gæropløsningen stå og trække.2 spsk. sukker
½ tsk. vanilla
½ tsk. kardemommeSukker og krydderier blandes og røres i dejen. 1 helt æg slåes ud i en kop og
kontrolleres for urenhederÆgget æltes i dejen. Gær-opløsningen æltes i dejen.
Ælt dejen godt og længe.Fyld: Del dejen op i 16 små kugler.
Lad dem hæve 30 minutter70 g blå birkes
6 spsk. rosiner
2 æbler skrælles og rives
3 spsk abrikosmarmeladeHver kugle presses med hånden ud til en rund skive ca. 12 cm i diameter.
Kom en stor spiseskefuld af fyldet på midten og saml kanterne og tryk dem sammen så de danner en trekant.Æg til pensling
Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve ca 20 minutter.
Pensl dem med æg
Kagerne bages ved ca.1800 i 15-18 minutterKagerne kan fryses og opvarmes i ovn. Opskriften er afprøvet og i store træk hentet fra
Ramona Bachmann: Mit jødiske køkken - året rundt.
Chr. Erichsens Forlag 1989 (udsolgt)otel@mail.dk