Homen-tashen, "hummertasker"  eller  Hamans ører

billedet kan forstørres

Ingredienser   fremgangsmåde
350 g mel
150 g vegetabilsk magarine
  Margarinen hakkes og smuldres i melet.
1 dl lunkent vand
50 g gær
  Gæret smuldres i vandet
tilsæt en ½ tsk. sukker
Lad gæropløsningen stå og trække.
2 spsk. sukker
½ tsk. vanilla
½ tsk. kardemomme
  Sukker og krydderier blandes og røres i dejen.
1 helt æg slåes ud i en kop og
   kontrolleres for urenheder
  Ægget æltes i dejen.
    Gær-opløsningen æltes i dejen.
Ælt dejen godt og længe.
Fyld:   Del dejen op i 16 små kugler.
Lad dem hæve 30 minutter
70 g blå birkes
6 spsk. rosiner
2 æbler skrælles og rives
3 spsk  abrikosmarmelade
  Hver kugle presses med hånden ud til en rund skive ca. 12 cm i diameter.
Kom en stor spiseskefuld af  fyldet på midten og saml kanterne og tryk dem sammen så de danner en trekant.
Æg til pensling
 
  Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve ca 20 minutter.
Pensl dem med æg
Kagerne bages ved ca.180i 15-18 minutter
    Kagerne kan fryses og opvarmes i ovn.
Opskriften er afprøvet og i store træk hentet fra
Ramona Bachmann: Mit jødiske køkken - året rundt.
Chr. Erichsens Forlag 1989 (udsolgt)
otel@mail.dk