Gulerodstærte med ost |
|
Dej:
75 g koldt smør eller plantemargarine 150 g mel 150 g revet cheddar * lidt vand |
Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket og koldt i 30 min.
|
Fyld:
400 g revet gulerod 600 g hakket løg 50 g smør eller plantemargarine 4 tskf. frisk timian 6 spkf. mel 6-6 dl mælk salt
|
Drys melet over og hæld mælken i under omrøring. Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og læg den som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget. Prik låget med
en gaffel og bag tærten midt i ovnen.
|
* Cheddarosten kan udelades, men det giver en mere usammenhængende dej. | Bagetid: Ca. 30 min. ved 200°. |