Gulerodstærte med ost

Dej:

75 g     koldt smør eller plantemargarine

150 g  mel

150 g revet cheddar *

lidt vand


Skær smørret i stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt ost, salt og vand og saml hurtigt dejen.

Stil den tildækket og koldt i 30 min.

 

Fyld:

400 g revet gulerod

600 g hakket løg

50 g smør eller plantemargarine

4 tskf. frisk timian

6 spkf. mel

6-6 dl mælk

salt

 

 


Svits grønsagerne i gyldent smør i en gryde og tilsæt timian.

Drys melet over og hæld mælken i under omrøring.

Kog fyldet igennem og smag til med salt og peber.

Fordel fyldet i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).

Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter) og

læg den som et låg over fyldet.

Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt på låget.

Prik låget med en gaffel og bag tærten midt i ovnen.
 

 

* Cheddarosten kan udelades, men det giver en mere usammenhængende dej.  

Bagetid: Ca. 30 min. ved 200°.