Blomkålsgratin til 4 personer

 Ingredienser:
 

1 blomkålshoved (ca. 600 g)

2½ dl kold skummetmælk
50 g mel
50 g plantemargarine
4 æg (deles i blomme og hvide)
1 tsk. Maizena
Salt og peber
½ tsk. revet muskatnød
½ dl. revet ost
Ren rasp (uden tilsat gær)

Tilbehør til blomkålsgratin
Salat med alt det du kan li'.
og røget laks

 

Fremgangsmåde


Del blomkålshovedet i buketter og kog dem 5 min. i letsaltet vand.
Hæld blomkålen i en sigte til afdrypning.
Margarine og mel bages sammen i en gryde.
Tilføj lidt efter lidt mælken under omrøring, og fortsæt
med at varme op, så dejen bliver blank og slipper gryden.
Tag gryden af varmen og lad den køle lidt.
Derefter røres de fire æggeblommer i dejen.
Pisk æggehviderne stive, evt. med 1 tsk. majsstivelse,
så holder gratinen bedre, når den kommer ud af ovnen.
Pisk hviderne stive og bland lidt af dem i dejen.
Bland salt, peber, muskatnød og revet ost i dejen.
Vend forsigtigt resten af hviderne i dejen.

Smør et ildfast fad med høje kanter og drys med lidt rasp.
Læg blomkålsstykker i skålen og dæk dem med dej.
Læg flere blomkålsstykker i skålen og dæk med dej.
Gentag til alle blomkålsstykkerne og dejen er brugt.
Drys rasp over. Sæt din blomkålsgratin i en 180° varm ovn
lidt under midten i ovnen og bag den ca. 1 time.

Spis din blomkålsgratin lige fra ovnen med
røgede lakseskiver og grøn salat.