Chrein

 
6-700 g. rødbeder      Skær af ved top og
     spids før kogningen.
     Koges så skindet kan
     ”smuttes” af.

Riv skiftevis rødbede og peberrod på en råkostriver eller foodprocessor. Det giver god anledning til at få renset tårekanalerne. Græd som pisket.

200 g hel peberrod      skrælles
¾ dl hvid balsamico eddike Bland det hele godt. Min hemmelighed er, at jeg kommer lidt sød vin eller saft fra f.eks. de oversøde italienske kirsebær i. Nogle opskrifter bruger saft fra syltede rødbeder.
2 spsk. honning
Lidt sød kirsebærsaft
  Chrein kan bruges i mange sammenhænge. Men det er obligatorisk på sederbordet i Pesach.
Spises f.eks. sammen med charoset på matza.

God appetit.
Hilsen, Birthe.

I de ”rigtige” opskrifter er der byttet om på mængden af peberrod og rødbede, men jeg sætter mere pris på det spiselige end på det rituelle.