Sefardisk appelsinkage uden mel
Ingredienser

2 store økologiske appelsiner med skræl
6 æg
250 g grofthakkede mandler uden skind
250 g flormelis
1 tsk. bagepulver

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kilde: www.kagekagekage.dk

Fremgangsmåde

Begynd med at koge de to appelsiner i to timer.
Dæk dem med vand; hold dem evt. dækket ved at lægge en tallerken over dem til at holde dem nede. Det kan være nødvendigt at hælde mere vand på undervejs. Lad de kogte appelsiner køle af.

Kom appelsinerne i en foodprocessor og kør dem til en jævn masse. Fjern evt. kerner.

Pisk æg og flormelis hvid og skummende.
Bland bagepulveret med de grofthakkede mandler
og mandelmel og rør det i æggesnapsen.
Rør appelsinmosen i dejen.

Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Det kan være en god idé at smøre papiret med lidt olie. Dejen vil meget gerne hænge i. Bag kagen ved ca. 180 grader i knap en time. Check med en pind om kagen er færdig. Hvis der ikke er dej på pinden, når du har prikket midt i kagen, er den færdig.

Kagen kan serveres som den er eller med fx. flødeskum eller is. Det er ikke dårligt med et gitter
af chokolade eller et lag chokoladeganache.